MEEST GESTELDE VRAGEN

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over een woningontruiming. Hoe gaan we daarmee om? Wat doet u zelf en wat kunt u laten doen? De kosten, de tijd… alle informatie is natuurlijk ook elders op onze website te vinden. Maar we zetten deze informatie voor u hier graag nog een keer op een rijtje.

Woningontruiming door Hart in Friesland

Wij willen u helemaal ontzorgen.  Daarom gebeurt bij een woningontruiming alles in goed overleg met de opdrachtgever, eventuele nabestaanden en erfgenamen. Wij zorgen ervoor dat de woning op het afgesproken tijdstip bezemschoon opgeleverd wordt. 

Lees meer over onze werkwijze >>

Een woningontruiming vindt altijd plaats in goed overleg met de opdrachtgever en eventuele nabestaanden of erfgenamen. U kunt in een gesprek vooraf duidelijk aangeven wat u zelf wilt doen en wat wij u uit handen nemen. Wij bieden u daarbij graag een luisterend oor en denken met u mee over de beste oplossing. 

Afgesproken goederen en persoonlijke bezittingen verzamelen wij voor u en overhandigen wij vervolgens aan de rechtmatige eigenaar. Zo kunt u er zeker van zijn dat dierbare herinneringen niet verloren gaan.

Natuurlijk spreken wij vooraf met u af welke meubels en gebruiksvoorwerpen u graag wilt houden. Deze verzamelen wij voor u en overhandigen ze volgens afspraak aan de rechtmatige eigenaar.

Alle andere meubels en gebruiksvoorwerpen worden beoordeeld. Alles wat nog bruikbaar is, nemen wij mee naar onze kringloopwinkel Hart in Friesland waar we ze te koop aanbieden. Op basis hiervan bepalen wij de kosten voor uw woningontruiming.

Versleten meubels of onbruikbare voorwerpen gaan naar de stort. 

Vooraf aan een woningontruiming spreken wij met u af welke dingen u graag wilt houden. Deze dingen verzamelen wij tijdens de woningontruiming voor u en overhandigen ze vervolgens aan de rechtmatige eigenaar. Zo zorgen wij ervoor dat dierbare herinneringen in uw handen blijven.

De kosten voor een woningontruiming kunnen nogal uiteenlopen. De reden hiervoor is onze werkwijze en dat elke woningontruiming maatwerk is voor ons. Wij taxeren alle meubels en gebruiksvoorwerpen en bieden deze vervolgens te koop aan in onze kringloopwinkel Hart in Friesland.  Afhankelijk van de waarde van de inboedel berekenen wij de daadwerkelijke kosten van de woningontruiming. 

Lees meer over de kosten voor een woningontruiming >> 

Wij streven er altijd naar om uw woningontruiming in te plannen op het moment dat dit voor u het beste uitkomt. Uit ervaring weten wij dat soms veel spoed zit achter een woningontruiming. Zeker als het om een bejaardenwoning gaat, is er vaak veel haast bij. Hiervoor bieden wij onze 24-uurs ontruiming of snelontruiming aan. 

Wij verwachten van u vooral duidelijkheid over wat wel en niet ontruimd mag worden. Wilt u graag alles uit handen geven, dan ontzorgen wij u graag. Heeft u liever de touwtjes in eigen handen en wilt u een deel van de woning zelf ontruimen, dan spreken wij duidelijk met u af wie wat doet. Voor ons is het belangrijk dat de woningontruiming geheel naar uw wensen verloopt. 

Alle woningontruimingen worden verzorgd door ons eigen personeel. We hebben een eigen taxateur in huis – Antje Bosma. Op deze manier zijn geen derde partijen betrokken bij een woningontruiming en kunnen wij de kwaliteit van ons werk goed bewaken. 

Heeft u een woning die u wilt laten ontruimen? Vul dan ons aanvraagformulier in. We nemen dan binnen één werkdag contact met u op om een afspraak met u in te plannen. 

Heeft u met spoed een woningontruiming nodig? Bijvoorbeeld omdat het om een bejaardenwoning gaat?  U kunt bij ons ook een spoedontruiming aanvragen. Deze is vaak binnen 24 uur te realiseren.

Wilt u een woningontruiming aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier op onze website in. Wij nemen dan binnen een werkdag contact met u op. 

Ja, dat kan want onze woningontruimingen gaan gewoon door. U kunt het beste ons aanvraagformulier invullen. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op en kunnen wij alle details van de woningontruiming bespreken. 

Naar het formulier >>